Wings of Riches – en värmande fröjd för ögat

Wings of Riches är en riktigt vacker slot, som osökt för tankarna till ljumma sommarmorgnar när älvorna dansar på ängarna i det gråa morgondiset. Här möter du vackra älvor och deras vänner skalbaggarna. Samtidigt ramas spelet in av grönska och blomster och detta kan sannolikt vara en av 2019 års finaste slots. Lägg där till att den är inte bara estetiskt tilltalande – den är enkel och rolig att spela på också. Spelets features bjuder inte på några större överraskningar, utan här spelar man med wilds, spreading wilds, scatters och free spins
Med en volatilitet som ligger på låg till medel behöver man inte vänta jättelänge på någon vinst, samtidigt som det inte bara är låga vinster, utan även i de högre kategorierna landar det vinster rätt vad det är. 

Spela Wings of Riches

Leovegas logga

Ett spel för en bred publik

Detta spel från den svenska speljätten NetEnt är sannerligen ett spel för alla olika typer av spelare, då småspelarna kan satsa så lågt som 2 kr – samtidigt som de som gillar att satsa riktigt högt kan satsa så mycket som 4 000 kr per snurr. Därmed finns det absolut rum för insatsmässiga variationer. Spelets högsta vinst ligger på så mycket som 160 000 mynt – så här finns helt klart god potential för stora vinster. 
Med en RTP (Return to player) på 96.63% ger de en helt okej potentiell avkastning, och i kombination med dess låga till medel volatilitet bäddar detta för att vara ett helintressant spel med god vinstpotential.Spelplanen är klassiskt utformad med 5 hjul, 3 rader och 20 vinstlinjer som betalar när du fått minst 3 symboler i en vinnande kombination från vänster till höger. 

Oerhört estetiskt tilltalande symboler

Spelets högre betalande symboler består av olika nätta, gulliga, små älvor samt deras vänner, vilka består av olika insekter. Symbolerna av lägre värde har för en gångs skull avvikit från de klassiska spelkortsvalörerna – och istället får vi här njuta av vackra små blommor. Bäst av symbolerna betalar älvorna – och den rödhåriga älvan är den som är allra mest värdefull. Får du 5 av henne vinner du 75 gånger din insats. 
Spelet bjuder dessutom på wilds, spreading wilds och scatters. 

Spreading wilds och scatters

Spelets spreading wilds kan dyka upp på hjul 2, 3 och 4, men de kan därefter sprida sig även till hjul 1 och 5, då spreading wilds sprider sig till 2 till 4 närliggande symboler. Precis som det brukar vara kan wildsen ersätta alla symboler på spelplanen, förutom scatters. 
Får du minst 3 scatters vinner du 10 free spins. Du får också en multiplikator som betalar från 1x till 5x din insats. Du får dessutom wilds som slumpvis placeras ut på olika hjul innan varje spin. Skulle du få 2 eller 3 nya scatter symboler under tiden som dina free spins snurrar, vinner du ytterligare 5 eller 10 free spins. 

En fin och behaglig grafik 

Spelets grafik är mycket välgjord och temat är absolut behagligt i blomstrande grönt med inslag av oerhört estetiskt tilltalande symboler. Även spelets ljud är faktiskt helt okej. Till skillnad mot hur det brukar vara vill man inte slita öronen av sig efter åtta snurr. Tvärs om är det ett ganska behagligt och lite lugnande ljud med en mjuk musik med inslag av fågelkvitter – lite som den musiken man brukar få lyssna på när man är på behandling hos massören. 

Funkar även i mobilen – oavsett operativsystem

Precis som sig bör för ett spel som lanserats i december 2019 fungerar det naturligtvis utmärkt att spela även i mobilen och på surfplattan. Mjukvaran i spelet anpassar sig både till iOS och Android – vilket betyder att du inte behöver fundera över vilket operativsystem du använder då spelet kommer att fungera lika bra oavsett. 

Vår slutsats om spelet

Wings of Riches är ett helmysigt släpp från NetEnt, vilken med sitt vackra och harmoniska tema troligtvis kommer att attrahera en hel del spelare. Spelet är lätt att förstå sig på och bjuder inte på några större konstigheter. 
För den som blir trött i fingrarna av allt klickande när man snurrar på hjulen, finns det även en funktion för autoplay. 
Detta är ett spel som absolut lämpar sig för den ovane slotsspelaren, då det är oerhört okomplicerat och lätt att förstå sig på. Samtidigt är det så att den spelare som är lite mer van, antagligen kommer att tröttna på spelet relativt snabbt, såvida denne inte har älvor, natur eller harmoni som ett mycket stort intresse. Allt i allt är det klart värt att prova på några snurr på denna vackra och nysläppta goding från NetEnt.