Imperial Riches – NetEnt´s senaste släpp

Imperial Riches

NetEnt sover aldrig utan spottar ur sig nya snygga spel hela tiden och nu är det dags igen! Imperial Riches är deras nya slot som går på det asiatiska temat. Här får du ta del av nya spännande funktioner och NetEnt´s egna trade mark Avalanche-funktionen samt hela 5 jackpottar!

Det lutar åt att bli en succé för det här nya spelet från en av världens mest framgångsrika och duktiga spelutvecklare NetEnt som dessutom är ett svensk bolag! Det mesta de tar i blir till guld förr eller senare. Vi såg ju alla hur det gick för Starburst och Gonzo´s Quest som är två av de mest populära slotsen online just nu. Imperial Riches kan du exempelvis spela hos Nordicbet och LeoVegas.

Om Imperial Riches

Detta är en slot med ett klassiskt upplägg med 3 rader , 5 hjul och 15 vinstlinjer,  men det som gör att spelet är unikt är att det har den roliga Avalanche-funktionen som är NetEnt´s egna uppfinning. När en slot har den funktionen innebär detta att symbolerna faller på plats istället för att snurras fram.

Alla symboler som skapat vinnande kombinationer försvinner för att lämna plats för nya symboler som faller ned och som kan ge dig ännu fler och större vinster. Det här fortsätter helt enkelt tills det inte blir några fler vinnande kombinationer och då börjar man om igen.

RTP för Imperial Riches ligger på 96.88 % vilket är en ganska hög siffra i jämförelse med de flesta slotsen på marknaden. Högsta insatsen ligger på 0,20 och den lägsta på 0,01. Maxvinsten ligger på mer än 80 000 gånger din insats.

Symboler

Symbolerna i spelet består av typiska kinesiska föremål och saker men som har en extra flådig prägel. Det är nämligen lyx som gäller här till tonerna av behaglig harmonisk kinesisk musik. Bland symbolerna hittar vi till exempel scattersymbolen som består av en färgglad rislampa, vi hittar en en guldig koi-fisk med en krok i munnen som har en ”tassle” i ena änden, det finns en kruka med bambu, tre guldmedaljer och en wildsymbol som består av en kinesisk gong gong. Du hittar också de vanliga kortsymbolerna mellan 10 upp till Ess i färgglada färger och en guldinramning.

Imperial Riches slot

Bonusfunktioner

Wildsymbolen kan ersätta alla andra symboler i spelet utom scattersymbolen. För att aktivera free spins (som här heter free falls) måste du får tre stycken av scattersymbolen. Först får du 10 free falls och om det dyker upp ytterligare en scattersymbol så får du fem free falls till. Som mest kan du få hela 9 scattersymboler vilket ger dig 40 free falls om du har sådan tur!

Under dina free falls kan du samla på dig juveler, som du sedan kan använda i bonusspelet The Lucky Pond. För varje vinst under free falls får du en juvel. Bonusspelet fungerar som så att det faller ned juveler i en fiskdamm som kan ätas upp av antingen en ”coin-fish” eller en ”bonus-fish”, om bonusfisken äter tre juvel hamnar du i jackpottspelet.

I jackpottspelet kan du vinna 5 olika jackpottar, 3 progressiva och 2 fixerade. De progressiva heter Major, Mega, Midi och de fixerade är Mini och Rapid. Om en av jackpottfiskarna äter tre juveler har du vunnit jackpotten! Du kan dock endast vinna en jackpott per omgång.

Grafik och tema

Sloten utspelar sig i en vacker kinesisk trädgård där det spelas harmonisk musik. Det flyter näckrosor på dammen i mitten av trädgården och färgerna går i rött, gult, orange, rosa, ljusblått och guld – med andra ord klassiskt kinesiskt. Grafiken är väldigt vacker och välgjord och får dig verkligen att koppla av och ta det lugnt.

Slots med asiatiskt tema har en tendens att ibland kännas lite uttjatade och tråkiga där allt bara går på repeat, men Imperial Riches har fått till det bra utan att krångla till det.

Sammanfattning

Imperial Riches slot från NetEnt är något för dig som gillar det asiatiska temat men framförallt om du gillar jackpottar! Här finns ju nämligen 5 stycken sådana varav 3 av dem är progressiva. Att spela Imperial Riches är lite som att gå på spa men samtidigt ha chansen att bli väldigt rik.

Till Leovegas

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller